המציאות העסקית שאיתן מתמודדות חברות היום מאתגרת במיוחד לאור השינויים המהירים בטכנולוגיה ביחד עם שינויי שוק חדים הנובעים הן מהסביבה התחרותית המקומית והגלובאלית, והן עקב מעבר לתרבות צריכה גמישה ופתוחה למוצרים או שירותים חדשים.
הצרכים של הארגונים משתנים ואם היה נהוג לחשוב שכל הצרכים ידועים ויחסית קבועים היום ברור שעל מנת להתמודד עם האתגרים המשתנים חייב להיות גם מענה "על פי הצורך – ON DEMAND" שיאפשרו, מענה נכון המבוסס על ניסיון ומקצועיות גבוהה וזווית הסתכלות יותר נקייה ואובייקטיבית שלא קיימת בפלטפורמה הניהולית "הפנימית" IN HOUSE.
במצב זה הנהלת החברה חייבת להיות ממוקדת בליבת העסקים ומצד שני כל הפעילויות התומכות חייבות להיות מנוהלות באופן היעיל והמקצועי ביותר. לאור זאת נוצר צורך בארגונים לקבל "שירותים על פי הצורך" On Demand Services שיאפשרו כמובן כפי שהיה נהוג עד היום יעוץ מקצועי אך בנוסף שירותי ליווי עסקי.
בתחום הניהול הבכיר ותמיכה בחברות התפתח מודל (MEoD – Management Executives on Demand). השירות ניתן על ידי מומחים, לשעבר מנהלים בכירים ומנוסים, שמלאו תפקידים בארגונים ועסקים גדולים ומובילים במשק הישראלי והגלובאלי.
קבוצת הניהול נותנת מענה מקצועי מוכח בתחומים ההכרחיים להצלחה עסקית של כל ארגון או עסק: שיווק, מכירות, משפטי, מסחרי, פיננסי, מערכות מידע, משאבי אנוש, אימון, הדרכות, לוגיסטיקה, תפעול, ייצור, יזמות עסקית וכניסה לתחומי פעילות חדשים.
החיבור בין המומחים, שבו כל אחד מביא מיכולותיו, ניסיונו המוכח רב השנים וראייתו האסטרטגית הנרחבת, מאפשרת מתן פתרון אחיד,
כולל וסינרגטי, שביכולתו לייצר ערך ולהביא תועלת הוליסטית ושלמה בראייה כלל ארגונית ובלוחות זמנים ממוקדים וקצרים. התמקדות בשורה התחתונה – העלאת כדאיות ורווחיות העסק/הארגון, יצירת יתרון תחרותי על פני המתחרים ושיפור התוצאה העסקית.
המודל מבוסס על העברה של פעילות/תהליך למנהל או לצוותים שעובדים כחלק מהארגון אך אינם עובדי הארגון.
אופי העבודה במודל זה מאפשר לארגון את היתרונות הבאים:
- מיקוד ותכליתיות – רצון הארגון להתמקד בתחומי הליבה שלו, ריכוז המשאבים הפנימיים לטובת הפעילויות החשובות ביותר להצלחת החברה, ללא צורך להשקיע משאבים בתחומים שבהם אין לארגון יתרון וידע. למשל, עסק המתמחה בפיתוח תוכנה, יעסיק מנהל כספים במודל CFO on Demand.
- עלות/ תועלת – החזר עלות מהיר יותר – ROI לאור איכות גבוהה של הקבוצה.
- גמישות ניהולית – הניהול המקצועי ביותר כאן ועכשיו. ללא צורך בסבבי גיוס ארוכים , התעסקות בפוליטיקה אירגונית והתעסקות במאבקי אגו.
- חיסכון בעלויות – שינוי מבנה העלויות כך שיתבססו יותר על הוצאות משתנות מאשר הוצאות קבועות, כמו גם אפשרות להעסיק מנהל בכיר על בסיס חלקי ועל פי הצורך בלבד.
- מומחיות – מרבית הארגונים מתמחים בתחום פעילותם ופחות בפעילויות התומכות. עבודה במודל MEoD מאפשרת מענה מקצועי יותר, המבוסס על ידע וניסיון שנצבר בארגונים רבים ולא רק הידוע בארגון עצמו.
- חיסכון בזמן – קיצור לוחות הזמנים באמצעות מיומנויות, ניסיון וקשרים עסקיים שאינם קיימים בארגון ומאפשר לו לתגבר את השורות ולהתמודד נכון עם לוח זמנים קצר, נקודות שיא ((pick או חלון הזדמנויות.
- ניתוח יעיל של המציאות עסקית – ניתוח, אפיון ובדיקת המציאות של העסק/ארגון ממקום אובייקטיבי נקי מהשפעות פנימיות לצורך בניית אסטרטגיה יעילה שתייצר תוצאות טובות יותר.
דוגמאות לשירותים נוספים במודל זה:
- Second opinion – דעה נוספת בצומתי קבלת החלטות
- Check up – בדיקה עסקית באופן יזום כפעולת מניעה לגילוי מוקדם עוד לפני הצפת הבעיה בארגון.
- זיהוי, איתור ובדיקת הזדמנויות עסקיות.
- תוכנית הבראה לחברות במשבר.
- תוכנית צמיחה ויצירת ערך חדש.
- בדיקת כדאיות כניסה לשווקים ולתחומים נוספים.
- איתור וכניסה לשווקים חדשים.
- PMI -אינטגרציות של מיזוגים ורכישות.
- בניית תקציב ותוכנית עבודה שנתית
- בניית תכנית עסקית רב שנתית
כותב המאמר:
אמנון קרן, CFO on Demand – (לשעבר CFO בנס ישראל, מת"י , בינת ,סאיטקס ועוד)
שותף בכיר, יוזמות ניהול בכיר – (MEoD – Management Executives on Demand)